In the current issue of Alnatura magazine, I saw a recipe for Middle Eastern lentil waffles (the cover recipe) that sounded so good I just had to try it – especially because it fits perfectly into Phase 1 of the Sugar-Free Challenge! Unfortunately, I wasn’t able to get the original recipe to work quite right, but I was hoping to modify it anyway to adapt it to my “needs.” I’m pleased to share my take on the original with you here.

My waffles came out delicious and I also made my own hummus to serve with them. When buying hummus, always check the list of ingredients, since it often contains sugar. You can make your own using the recipe for my Paprika Chili Hummus in Zuckerfrei on page 117.

Here’s the recipe:

Recipe: Middle Eastern Lentil Waffles with Hummus (Sugar-Free Challenge Phase 1)

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Portionen
Prep Time 25 Minuten
Cook Time 15 minutes
Passive Time
ZUTATEN:
ANLEITUNG:
  1. Die Linsen in reichlich Wasser etwa 15 Min. gar kochen.
  2. Inzwischen die Zwiebel schälen und fein würfeln. Die Chilischote waschen, längs halbieren, entkernen und in feine Stücke schneiden. Die Linsen pürieren und mit den Zwiebelwürfeln, der Chili, dem Kichererbsenmehl, 2 EL Wasser , dem Ei, Kreuzkümmel, Kurkuma, Salz und Pfeffer vermengen.
  3. Die Petersilie waschen, trocken tupfen, fein hacken und unter den Teig mengen.
  4. Das Waffeleisen auf höchster Stufe erhitzen und mit 1 EL Olivenöl fetten. Die Hälftel des Teiges in die Mitte des Waffeleisens geben und in ca. 3 Min. knusprig backen, anschließend herausnehmen. Aus dem übrigen Teig 2 weitere Waffeln backen. Fertige Waffeln mit Hummus servieren.
 
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Have fun and enjoy! :-)

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